Mobile Apps iOS/Android

Waarom een app laten maken zo duur is?

 

Er zijn 2 redenen waarom een app laten maken zoveel kost:

 

1) Er is maatwerk ontwikkeling nodig voor het laten maken van jouw unieke idee.
Dat betekent dat een uniek idee niet “bij elkaar gesleept’ kan worden met bestaande elementen. Een programmeur of team van programmeurs moet voor jou aan de slag. Ook heb je de ervaring nodig van deze programmeurs, dus zelf leren programmeren duurt langer dan een jaar voordat je genoeg ervaring hebt. Dat is goed voor de mensen die de opleiding doen voor programmeurs want er is veel vraag naar hen. Voor jou is dit een nadeel; de prijzen van ontwikkelaars zijn hierdoor hoog.

2) Dure ontwikkelaars en veel uren.
Er is veel vraag naar ontwikkelaars. Plus, er is een tekort aan programmeurs! Dat zorgt ervoor dat ze goed betaalt krijgen maar óók dat jij de hoofdprijs betaalt. Uurprijzen van boven de €80 zijn geen uitzondering. Doe dit maal het aantal weken of maanden dat benodigd is voor het laten maken van een app en zo kom je snel tot de conclusie dat een app laten maken duur is.

 

 

Siberian CMS, free and open-source app creator. Build your mobile app for free for iPhone and Android.

Van € 2.500 tot € 5.000

Basis apps maken veelal gebruik van hergebruik van bestaande onderdelen. Enerzijds betekent dit dat er minder flexibiliteit is als je jouw app laat maken, anderzijds kun je voor een scherpe prijs gebruik maken van een bewezen concept.

 

Van € 5.000 tot € 20.000

Een app laten maken kost gemiddeld tussen de €5.000 en €20.000. Omdat er voor dit budget meer maatwerk mogelijk is, is er ook meer ruimte om de apps aan te passen op zijn omgeving. Zo worden veel app aangepast aan het bedrijf waarin ze gebruikt worden en de wensen van de gebruiker worden meegenomen in het laten maken van de app. Daarnaast hebben deze apps vaak meer mogelijkheden met betrekking tot de vormgeving en bevatten veelal vernieuwde functies.

 

€ 20.000 +

Vanaf €20.000 kun je een uitgebreide app laten maken. In deze prijsklasse is er meer maatwerk nodig en liggen kosten hoger. Met name als er gegevens uit een externe informatiebron of database worden gehaald en weergegeven in de app zorgt dit voor veel maatwerk. Daarnaast zorgen geavanceerde functionaliteiten er vaak voor dat de app meer uren kost om te maken. Uiteraard wordt deze investering ook beloond: door deze maatwerk aanpak zet je een unieke app in de markt die veel waarde toevoegt voor gebruikers.